כשקיבלתי את הפניה מ"עדיף" לכתוב מאמר למגזין, נרשם שהמגזין יתמקד בסוכני הביטוח – כיצד להניע שינויים בעסק שיעצימו את הערך לסוכן וללקוחותיו.
בראש כבר רצו כיוונים על חדשנות, יצירתיות, שתפ"ים, התיעלות ועוד.
ואז עצרתי.
אחרי כל כך הרבה שעות של ליווי וייעוץ לעשרות רבות של סוכני ביטוח בפרט ובעלי עסקים בכלל שאלתי את עצמי מה הדבר הזה שמופיע בכל פגישה, לא משנה עם מי, לא משנה אם הוא אלמנטריסט, פיננסייר, מתכנן פרישה, יועץ פנסיוני או סוכן פרט, הדבר הזה שנועץ את שיניו בכל תחום בו קיים גורם אנושי, מה האלגוריתם הזה שאותו אני נדרשת לפתור בכל פעם מחדש?
ובראש הדהד דבר אחד – לגרום לזה לקרות.
אם ידע היה משנה התנהגות, רופאים לא היו מעשנים, פסיכיאטרים לא היו מאבדים שפיות, פסיכולוגיים היו מאושרים, דיאטניות לא היו שמנות ויועצות נישואין לא היו גרושות.
ללא ספק יש משמעות רבה לידע. בדרך כלל אנחנו יכולים לרכוש אותו באחת משלוש הצורות – באופן אוטודידקטי (לימוד עצמי), רכישת השכלה (קורסים מקצועיים), תשלום ליועץ (שכירת האדם שיודע מה צריך לעשות) ועדיין, אף אחת מהאפשרויות הללו לא תביא אותנו אל התוצאה הרצויה אם לא יהיה שם את הדבר החמקמק הזה שיגרום לזה לקרות.
היות והיריעה קצרה והוגבלתי ל-700 מילה אומר רק כי הסוד טמון בעיקר בפרקטיקה.
התיאוריה, תהא מושלמת ככל שתהא, תישאר בגדר פוטנציאל בלבד אם לא תחבור אליה הפרקטיקה ותהפוך אותה ליישומית.
והיות ובמתן ערך עסקינן , אפרט פה 4 כלים פרקטיים שיכולים לגרום לזה לקרות אצלכם בחיים, אצלכם בעסק, אצל הלקוחות שלכם, ואשר התמהיל שלהם יכול להניע שינוי תיאורטי לידי מימוש הפוטנציאל.
- קבעו לעצמכם שעה בשבוע לזמן חשיבה
תנעצו את זה ביומן. ביום קבוע, בשעה קבועה, פגישה עם עצמכם. אם עצמכם חשוב לכם מספיק, אל תבריזו. תגיעו בזמן. אתם תחסכו הרבה כסף אצל פסיכולוג, יועץ נישואין, רופא ועורך דין אם תפגשו את עצמכם שעה בשבוע.
הקדישו את השעה הזו לחשיבה על העסק שלכם, על ההתפתחות שלכם כאדם, כבני זוג, כבעל מקצוע, כמעסיק. היכן עליכם להשתפר ובמה, מה עובד לכם טוב ומה פחות, תתחקרו, תרשמו, תתייעצו, תחפרו, תבדקו אם התוצאות אליהן הגעתם הן אלו שרציתן כשקבעתם לכם יעדים לשנה החדשה בפוסט האחרון שפירסמתם בראש השנה בפייסבוק. תחליטו מה הגיים צ'יינג'ר, הדבר האחד אותו הנכם נדרשים לבצע כדי שהגלגל ינוע לכיוון הנכון ותתמקדו בדבר האחד הזה. כל פעם בדבר אחד.
- שימו עצמכם בנעלי הלקוח
בכל פעם שיש לכם אינטרקציה עם לקוח, בין אם בטלפון, בפגישה, בזום, במייל או בווטסאפ – תעצרו רגע ותשאלו את עצמכם איך אתם יכולים להועיל לו. מה הוא צריך באמת. מה הוא רוצה מכם בין השורות, מה הסאבטקסט של הפניה שלו אליכם. אם תעצרו לשאול את עצמכם את השאלה הזו ולא תרוצו לספק תשובות תבינו את כל מהותה של חווית לקוח. אתם תהפכו ממגיבים ליוזמים, מפסיבים לפרואקטיבים והרווח יגיע הרבה יותר מהר ממה שחשבתם.
- נאה דרש נאה מקיים
בכל פעם שאתם מצפים ממישהו שיעשה משהו (בן/בת זוג, ילדים, עובדים, קולגות) תעצרו ותשאלו את עצמכם שתי שאלות: 1. איזה ציון הייתם נותנים לעצמכם על הביצוע של מה שאתם מצפים מהצד שכנגד? 2. האם הנכם מצפים מדג שיטפס על עץ?
ושניה אחת לפני שאתם פועלים…תשאלו את עצמכם מה האדם שהייתם רוצים להיות היה עושה עכשיו?
- הציעו את מיטתכם
כשויליאם מקרייוון, אדמירל בצי האמריקאי בדימוס אשר שימש כמפקד פיקוד המבצעים המיוחדים המשולבים של הכוחות המזוינים של ארצות הברית וכמפקד פיקוד המבצעים המיוחדים., נשא את נאומו בפני מסיימי מחזור לימודים באוניברסיטת טקסס, הוא לא תיאר לעצמו שהנאום שלו יהפוך לויראלי ברשת, אך בכל פעם שאני נשאלת על ידי אחד מלקוחותי – "מהיכן מתחילים?", "מה אני צריך לעשות?" אני נזכרת בנאום הזה ובמילות הפתיחה שלו – "אם אתם רוצים לעשות שינוי בעולם שלכם, סדרו את מיטתכם. סידור המיטה בכל בוקר מדגיש את העובדה שגם הדברים הקטנים בחיים חשובים. אם לא נבצע את הדברים הקטנים כמו שצריך, נתקשה לבצע את הדברים הגדולים. לסידור מיטה בבוקר יש יתרון נוסף: אם היה לי יום רע, אני חוזר הביתה למיטה מסודרת שאני סידרתי. ומיטה מסודרת תמיד מעודדת אותי לחשוב שמחר יהיה יום טוב יותר".
תאמרו שזה קלישאתי? אתם צודקים. אבל זה עובד. ומי שרוצה להניע את השינוי מוזמן לצפות בנאום המלא בקישור הבא – https://youtu.be/pxBQLFLei70
4 פעולות קטנות אשר הפועל היוצא מהן הוא שתהפכו למקצוענים יותר, יעילים יותר, מאורגנים יותר וריווחים יותר. 4 פעולות שיגרמו לזה לקרות.
אחרי הכל, העולם לא מתגמל אותנו על מה שאנו יודעים אלא על מה שאנו עושים עם מה שאנו יודעים.