על שאלה אחת בראיון עבודה ויצירתיות

הנטיה הטבעית שלנו היא להיצמד לדפוסי חשיבה קבועים, אך מסתבר, שכמו כל שריר, גם שריר היצירתיות הוא משהוא שצריך לעבוד עליו, להתאמן ורק אז מגיעות התוצאות.

נשאלתי פעם שאלה מכשילה בראיון עבודה (פעם, עוד בתקופה שכל נושא המגדר לא היה ISSUE ולכן אשאיר אותה כמות שהיתה, במקור) ו…השאלה הזו לא עזבה אותי מאז:

"אתה נוהג במכוניתך ביום סוער. אתה עובר ליד תחנת אוטובוס ורואה 3 אנשים ממתינים שם; הראשונה היא אשת חלומותיך; השני הוא חבר ותיק שהציל פעם את חייך; והשלישית היא אישה זקנה ובודדה שנראית ממש חולה.

‏אם היה לך רק מקום אחד ברכב, את מי היית מציע להסיע?

‏בואו נחשוב על זה…

‏הרי חבויים פה מוסר השכל ודילמה אתית לא פשוטים.

‏האם תסיע את האישה הזקנה מפני שהיא נמצאת במצב קריטי ואתה חייב להצילה ראשונה?

‏האם תסיע את החבר הותיק מפני שהוא הציל את חייך פעם וזו הזדמנות נהדרת להחזיר לו טובה?

בכל אופן, 2 הבחירות גורמות לך לפספס את אשת חלומותיך.

‏למועמד שנבחר (מתוך 20 מועמדים), לא היתה בעיה לענות עליה.

‏הוא פשוט אמר:

‏"אני הייתי נותן את מפתחות המכונית לחבר הוותיק, שיסיע את האישה הזקנה לבית החולים, ואני הייתי נשאר להמתין לאוטובוס עם אשת חלומותיי."

התשובה שלו השאירה אותי נפעמת…

היא שינתה לחלוטין את השקפתי והזכירה לי תמיד את אחד הדברים שהפכו למוטו בחיי "לחשוב מחוץ לקופסא!"

אחד הנושאים שאני מעבירה בקורסים לסוכנים הוא נושא הנראות הדיגיטלית, נושא המגיע בשילוב הדוק עם כל ענין המיתוג, הבידול והסטוריטלינג. כולנו יודעים כמה הנראות הדיגיטלית חשובה. אם פעם היו עיתונים, לוחות מודעות ושטחי פרסום הרי שאלה כבר מזמן עשו לפרסום רילוקיישן לרשתות החברתיות. אם אתה לא שם – אתה לא קיים. 

ואם כולם כבר שם, כדי שיראו אותך אתה נדרש לבלוט. בדיוק כאן נכנסים המיתוג והבידול.

תשאלו איך הסטוריטלינג קשור לענין? פשוט מאד – הסטוריטלינג הוא הסוד הגדול של ה"איך" שבסיפור.

איך כל זה קשור לחשיבה מחוץ לקופסא?

פשוט. אם אתם רוצים למצב את הנראות הדיגיטלית שלכם ברשתות החברתיות ובו בעת לבלוט ולבדל את עצמכם, תזדקקו לחשיבה יצירתית, כזו היוצאת מחוץ לקופסא, ותוך שימוש בסטוריטלינג תגרום ללקוחות הפוטנציאלים שלכם לקרוא ולצפות בתכנים שתעלו ולפנות אליכם. 

בכל שיעור כזה עולה טענה מצד הסוכנים המשתתפים כי -"אין לי על מה לכתוב או להגיד".

הנטיה הטבעית שלנו היא להיצמד לדפוסי חשיבה קבועים, אך מסתבר, שכמו כל שריר, גם שריר היצירתיות הוא משהוא שצריך לעבוד עליו, להתאמן ורק אז מגיעות התוצאות.

חשיבה מחוץ לקופסא או בשמה האחר, חשיבה יצירתית היא משהו שניתן להתאמן עליו. כמו כל דבר שאיננו מורגלים בו, היא דורשת התמדה אך התועלת המגיעה יחסית מהר שווה את מחיר היציאה שלנו מאזור הנוחות של החשיבה אליה אנו מורגלים.

אז הנה ה- 50 סנט שלי לאיך לעזור לעצמכם לחשוב יצירתי:

  1. חפשו את הקשר הבלתי נראה בין דברים. אנשים יצירתיים רואים את העולם כרשת סבוכה של קשרים, הם עושים סינתזה בין תחומים. הם יכולים לקחת רעיון קיים, ולמצוא לו טוויסט מתחום אחר.  לדוגמא: אם את/ה אוהבים לאפות, דברו על התובנות שלכם על הצורך לדייק בפרטים ובאיכות כדי שהעוגה "הביטוחית" שלכם בהתאמת התיק לצרכי הלקוח תעלה יפה. שהרי ידוע לכל קונדיטור מתחיל כמה חשוב להיצמד למתכון על מנת לקבל עוגה משובחת.  
  2. תמונות גדולות אנשים יצירתיים מסוגלים לצעוד צעד אחורה ולעשות זום אאוט. הם רואים את העולם בפרספקטיבה רחבה יותר. הם מתעסקים ב"למה" שלשמו הם פועלים, ורק אח"כ גוזרים ממנו את ה"איך" שיוביל אותם לשם. האפשרות לראות את התמונה הגדולה עוזרת להם להבחין בדרכים אחרות להגיע ליעד שלהם כשהדרך הברורה לא עובדת. לדוגמא – דברו על ה"למה" שגרם לכם לעסוק בביטוח. מה הביא אתכם לתחום הזה. זה בעצם הסיפור שלכם. והסיפור של כל אחד ואחד מכם לעולם יהיה יחודי ובלעדי שלכם.
  3. קבעו לעצמכם ביומן זמן חופשי. אנשים מבזבזים שנים רק בגלל שהם לא מסוגלים לבזבז כמה שעות. תקראו, תצפו, תתנסו, מצאו תחביבים נוספים שמעניינים אתכם. הדבר, באופן מפתיע, לא רק שלא יגזול לכם זמן, אלא שישפר פלאים את כל מה שתעשו אח"כ. החופש הוא זה שמתיר את כבלי החשיבה המקובעת ומאפשר ליצירתיות להשתחרר. ככל שהידע שלכם יתרחב לתחומים נוספים כך תוכלו להשתמש בכלים רבים יותר כדי לייצר סינתזה בין תחומים. לדוגמא – לימדו תחומים שאינם קשורים כלל לביטוח כמו גישור, NLP, או אפילו סדנת כתיבה. אתם תופתעו לגלות על עצמכם דברים וכשרונות חבויים שלא הכרתם. שלא לדבר על הנאות. 
  4. חפשו את הצורך. אנשים יצירתיים רואים צרכים אמיתיים ומוצאים להם פתרונות.

הסתכלו סביבכם בסקרנות אמיתית. נסו לבדוק אם יש חוט מקשר בין כל לקוחותיכם, האם לכולם יש צורך ספציפי מסויים, "כאב" שחוזר על עצמו ושאולי יש ביכולתכם לתת לו פיתרון.

  1. אין אחר כך. אם עלתה לכם מחשבה באמצע הלילה אל תגידו לעצמכם שבבוקר כבר תכתבו אותה. אל תתעצלו – החזיקו מחברת ועט ליד המיטה ורשמו את הרעיון שעלה במוחכם באותו רגע. אם תחכו למחר בבוקר הוא כבר לא יהיה שם. הרעיונות הטובים ביותר עולים לנו לפני השינה או במקלחת.  

ובונוס קטן ואחרון – עשו בכל חודש משהו אחד שונה ממה שעשיתם עד היום – סעו בדרך אחרת, הירשמו לסדנת טנטרה, לכו לצנוח צניחה חופשית, המנעו ממאכל שהנכם מורגלים בו לתקופה מסוימת, הרשמו לחוג ספורט חדש שאף פעם לא ניסיתם.

השינוי והאתגר יגרמו לכם להיות יצירתיים יותר, החוויות שתעברו יוכלו לשמש לכם בסיס ליצירת הקשרים חדשים בין העיסוק שלכם  לתובנות שלכם ויהפכו אתכם למעניינים יותר.

איך אמר ד"ר סוס? כשיוצאים מגיעים למקומות נפלאים.    

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים אחרונים שעשויים לעניין אותך

לקריאה ללא הגבלה ניתן לרכוש מנוי חודשי בעלות של 27 ₪

דילוג לתוכן